کناف ضد آب چیست؟
از مهمترین متریالی که امروزه برای ساختمان سازی و بازسازی خانه استفاده میکنند کناف میباشد. کناف سقف یکی از روشهایی تزئین سقف میباشد که دارای انواع مختلفی میباشد که برخی از آنها ضد آب است. پانل روکش دار گچی مقاوم در برابر رطوبت یا پانل MR را کناف ضد آب میگویند که با عنوان پنلهای سبز نیز شناخته شده هستند. علت این که کناف ضد آب به پنل سبز معروف شدهاند این است که کاغذ کرافت پوششی گچبرگ که در برابر رطوبت مقاوم است، به رنگ سبز میباشد. این پنلها از سری گچبرگهای خانواده کناف میباشند که مواد افزودنی به آنها اضافه کردهاند تا در برابر رطوبت مقاوم باشند. در واقع هسته گچی و رویه کاغذی آنها دارای افزودنیهایی میباشد که سبب کاهش جذب آب میشود.
مزایای کناف ضد آب
۱- شاید سقف کاذب گچی از پرکاربردترین کنافها به شمار بیاید اما در برابر رطوبت مقاوم نمیباشد به همین دلیل از کناف ضد رطوبت استفاده میکنند که در برابر رطوبت مقاوم میباشد. بنابراین ضد رطوبت بودن کناف از مزیتهای آن به شمار میآید.
۲- کناف ضد آب سرعت نصب و اجرای بالایی دارد به گونهای که نصب و اجرای آن نسبت به روشهای سنتی بسیار سریعتر انجام خواهد شد.
۳- سیستم کناف سبب کاهش هزینهها و صرفه جویی میشود به همین دلیل برای بسیاری از مهندسان و صنعتگران مقرون به صرفه خواهد بود.
۴- دقت در هنگام کناف کاری از دیگر مزایای آن میباشد به گونهای که تمام درزهای آن با بتونه پر خواهد شد.
۵- دور ریز مصالح در کناف ضد آب کمتر میباشد بنابراین برای محیط زیست نیز مفید خواهد بود.
۶- سیستم کناف وزن کمی داشته اما قابلیت انعطاف پذیری آن نسبتا بالا میباشد به همین دلیل در برابر زمین لرزه بسیار مقاوم است.
۷- کنافها حجم کمی را به خود اختصاص میدهند از این رو سبب افزایش سطح زیر بنا میشوند.
۸- فرم پذیری و انعطاف بالای کناف سبب میشود تا فضای قدیمی به فضای شیک و مدرنی تبدیل شود بنابراین به هزینههای بازسازی نیازی نخواهید داشت.
۹- دسترسی سریع به تاسیسات برق کشی و یا تاسیسات مکانیکی ساختمان از مزایای کناف میباشد. بنابراین در هنگام بروز مشکلاتی از قبیل ترکیدن لوله میتوانید به راحتی به آنها دسترسی داشته باشید.
معرفی انواع کناف
۱- کناف ساده
۲- کناف مقاوم در مقابل رطوبت
۳- کناف با مقاومت بالا در برابر آتش
۴- کناف مقاوم در برابر رطوبت و آتش
مشخصات کناف ضد آب MR
کناف ضد آب MR ابعاد و ضخامتهایی متفاوتی دارد که هرکدام از این ابعاد با توجه به کاربردشان تولید میشوند. بارزترین مشخصه این کناف رنگ سبز روی مقوای آن میباشد که در امتداد میانی پشت صفحه آن، مهر آبی کناف قرار دارد البته کناف FM نیز سبز رنگ میباشد اما در میان امتداد آن مهر قرمز چاپ شده است پس باید به این نکته توجه کرد تا با کناف مقاوم در برابر رطوبت و آتش اشتباه گرفته نشود.
ضخامت پنل ضد رطوبت MR
۱- ضخامت ۶ و ۹ و نیم میلی متر
۲- ضخامت ۱۲ و نیم میلی متر
۳- ضخامت ۱۵ و ۱۸ میلی متر
کاربردهای گچ برگ ضد آب
در استخرها به دلیل تغییرات دما میزان رطوبت بالا بوده و بخار آب سبب آسیب به سقف میزند. بنابراین در صورتی که از سقفهای مناسبی استفاده نشود، به مرور زمان دچار آسیب شده و در نتیجه رطوبت زیاد آنها را خراب میکند. لذا گچبرگ ضد آب یا MR برای استخر مناسب نمیباشد و نمیتوان آن در معرض مستقیم آب قرار داد؛ زیرا این گچبرگ ضد رطوبت است اما ضد آب نمیباشد و در برابر رطوبت محدود مقاومت دارد. بنابراین این محصول برای تماس مستقیم با آب آکوا پنل مناسب میباشد. آکوا پنل (Aquapanel) همان پانل سیمانی مسلح است و زمانی که سیمان پرتلند، پرلیت منبسط شده، آهک، سنگدانههای سبک و مواد افزودنی خاص با یکدیگر به صورت فشرده ترکیب شوند، به وجود میآید.
روش نصب کناف ضد آب
روش نصب کناف ضد آب همانند پنلهای معمولی یا RG میباشد یعنی از زیرسازی UH36، F47، L25 استفاده کرده تا به صورت نرمال بر روی این زیرسازیها نصب شوند. این زیرسازیها از یک طرف به سقف و از طرف دیگر با پیچهای پنل به پنلها وصل میشوند. در این روش پس از آنکه کناف ضد آب نصب شد باید آن را عایق بندی کنند یعنی به وسیله این کار تمام درزهای آن را کاملا بپوشانند تا راهی برای رطوبت وجود نداشته باشد. بنابراین هنگامی که در برابر رطوبت مقاوم باشد و نصب آن کاملا اجرا شود، آماده نقاشی خواهد شد اما از آنجایی که نصب آن به دقت زیاد نیازمند است، بهتر است اجرا و نصب این کار را به متخصصین کناف کاری بسپارید تا کار را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.